Tudatos Számítógépezők

Újabb morzsa: takaríts rendszeresen

2016. április 10. - Dömők Balázs

takaritas_1.jpg

Közhelynek hangzik, de nagyon FONTOS! Ha picit is szereted magad körül a rendet és a tisztaságot, no meg a hosszú élettartamot, akkor ezt a lépést nem szabad kihagynod! Igen, a takarítás fontosságáról beszélek. Minden és mindenki meghálálja ezt a fajta törődést. A számítógépet nem elegendő letörölgetni, tisztán tartani a billentyűzetet, a monitort és az egeret.

Fél évente egyszer bontsd meg a burkolatot és portalanítsd a számítógépház belsejét. Ha hiszed, ha nem a porcicák túlmelegedés, rendellenes működést produkálnak a számítógéped életében.

Ami ennél is fontosabb, az a Windows tisztán tartása. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a Windows olyan mint egy rendetlen háziasszony. Internetezel, játszol, filmet nézel, zenét hallgatsz, dolgozol, igazából teljesen mindegy mit csinálsz rumli marad a ténykedésed után. Ez van, nem tehetsz róla, ilyen a Windows. :-)

Node, ideje havonta elővenned a seprűt, portörlőt és alaposan kitakarítanod a Windowsodat. Havonta nézd át van-e rajta vírus, kémprogram. Töröld a felesleges fájlokat, mappákat. Ürítsd ki a böngésződ gyorsítótárát. Hosszas leírásokba nem bocsátkozom. a Tagi oldalon megmutatom hogyan csináld.

Ha még nem vagy tag, akkor kattints ide, várlak szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr988583780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása