Tudatos Számítógépezők

Hogyan védekezzünk az internetes trollok ellen?

2016. február 24. - Dömők Balázs

vedekezes-troll.png

Örök kérdés, hogyan védekezzünk a kártevők, az internetes fenyegetések és az interneten kellemetlenkedők - hétköznapi nevükön trollok - ellen.

Most a trollokat emelném ki, mert óriási kárt képesek okozni. A legjobb védekezés ellenük, ha nem veszitek fel a fonalat, mert akkor szó, szót követ és tudjuk nagyon jól, hogy a minden írás, fénykép villámgyorsan terjed az interneten.

A facebookon a leghatásosabb ellenük, ha a bejegyzésük mellett kattintasz az "x" gombra. z a gomb az adott felhasználói hozzászólásait rejti el és onnantól kezdve kizárólag a troll és a troll ismerősei látják a hozzászólást. Kvázi megvalósul, hogy puffogjon magába.

Ez a legtöbb amit tehetsz ellene, mert egy rosszindulatú bejelentés a facebook felé és onnantól kezdve figyelni fogják a facebook oldaladat és volt már rá példa, hogy le is tiltották a vétlen felhasználót. Úgyhogy többet ésszel, mint erővel. Hiszen ezek a rosszakaró felhasználók rendszerint nem saját néven köpik az epét. Gyávák és alamuszik! Persze ha őt érné sérelem, igaztalan vád, ő kiabálni a leghangosabban!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr788415472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása