Tudatos Számítógépezők

Bankkártyás, utalás vagy postai fizetés

2016. február 09. - Dömők Balázs

bankkartya.jpg

Hadd kérdezzelek meg, mennyire tartasz az internetes vásárlástól? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszodra, mert azt tapasztalom, hogy már a banki utalástól is a frász kerülgeti az ember fiát, lányát. Le vagyunk maradva 10, de legalább 20 évvel a nyugati országokhoz képest. Szeretnék eloszlatni egy tévképzetet.

A bankkártyás fizetés az utalás semmivel sem veszélyesebb mint a postai befizetés.

A bankkártyás fizetés teljesen biztonságos, nem kell attól tartanod, hogy a tranzakció közben elcsípik a pénzedet. Az csak a filmekben van. Az elektronikus pénztárca használata is biztonságos, lásd paypal, moneybooker, payU.

Azért írom le mindezt, mert fontosnak tartom, hogy a pénzügyi kultúránk, a pénzügyi intelligenciánk fejlődjön és ne féljünk az újdonságoktól. Az ismeretlentől félünk, de nem azt jelenti, hogy rossz. A példa kedvéért Olaszországban már nincs sárga csekk. A közüzemi számlákat online fizetik a fogyasztók. Tehát az idősebb felhasználók is tanulnak és kihasználják az internet adta előnyöket. Ne félj a változástól, ne félj az újdonságtól. Tájékozódj, informálódj, figyelj és tanulj.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr908376596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása