Tudatos Számítógépezők

Kéretlen vagy nem kéretlen a levél

2016. január 30. - Dömők Balázs

spam.jpg

Érdekes jelenségre lettem figyelmes. Mielőtt megosztanám veled az észrevételemet kérdezlek, hogy számodra mit jelent az, hogy kéretlen (SPAM) levél?

Azt tudnod kell, ha Te mint felhasználó feliratkozol egy hírlevélre, akkor engedélyt adtál a küldőnek, hogy számodra leveleket kézbesítsen. Ezt nevezik hírlevélnek. Addig maradsz a listán, amíg nem iratkozol le róla. A hírlevél tartalmát tekintve vannak szabályok és ebből az egyik legfontosabb, hogy tartalmaznia kell leiratkozási lehetőséget. Ha ez nincs és nem iratkoztál fel sehova, mégis ismeretlentől kapsz levelet, akkor biztos lehetsz benne, hogy kéretlen levéllel van dolgod.

Ez rám is igaz! Mielőtt megosztom veled, miért lesz jó számodra, hogy tag leszel ebben a tanulói közösségben, előtte engedélyt kérek tőled, hogy levelet küldhessek a számodra. Ezért kérem el a keresztneved és az e-mail címed.

És ez az amit nem értek! Hogyha önszántából kér az ember információt, akkor miért jelöli meg a levelemet kéretlen levélnek, holott megvan rá a lehetősége, hogy leiratkozzon a hírlevélről.

Magam is elítélem aki és bocsánat a kifejezésért, teletojja a postaládámat kéretlen levéllel, egyszerűen nem tartom etikusnak.

Ezt a pár sort csak azért írtam, hogy kiadjam magamból a feszültséget és megkérdezzelek, mi a véleményed az imént elhangzottakról. A hétvégére nem is foglak mással terhelni! :-)

További jó pihenést és szép hétvégét kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr28336340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása