Tudatos Számítógépezők

Internetes trollok

2016. február 16. - Dömők Balázs

internet-troll.jpg

Megtörtént amire számítottam. Hozzám is eljutottak a trollok! Szeretem a fantázia világát és a 2000-es évek elején minden hétvégén szerepjátszottunk és rengeteg kalandot éltünk át a játék által. Abban a világban varázslók, harcosok, tündérek, gnómok, ogrék, orkok és a trollok is léteztek. A játékban a troll negatív szereplő volt. Mindig a gonosz oldalon állt ez a szívós, de rettentően buta lény.

Hasonlóak az internetes trollok. Abban mindenképpen, hogy rettentően buták és úgy alkotnak véleményt, hogy az adott témáról nincs információjuk. Céljuk, hogy befolyásolják az emberek véleményét és rossz színben tüntessenek fel a téged, a szolgáltatásodat, termékedet, stb...

Két dolgot tehetsz: vagy hiszel a trollnak és te magad is azt terjeszted, hogy milyen vacak az a valami, vagy meggyőződsz arról, hogy igaz-e a troll állítása és meg fogsz lepődni, hogy nem igaz.

Az MLM rendszerek picit hasonló cipőben jártak. Mert az embereknek nem volt megfelelő infójuk, fogalmuk mi is az a többszintű értékesítés és nagyon sokan kihasználták az emberi tudatlanságot, ami oda vezetett, hogy mostanra nagyon sokan ezt az mlm-es értékesítést pilótajátéknak nevezik. Pedig köszönő viszonyba sincs egymással a kettő.

Ezt a gondolat morzsát akartam megosztani veled és végezetül: LE A TROLLOKKAL! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr248395388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása