Tudatos Számítógépezők

Facebook üzenetben terjedő vírus

2016. február 03. - Dömők Balázs

facebook_chat_message.jpg

Szükségesnek érzem, hogy megint szóljak! A facebook chat ablakában változatlan intenzitással terjed egy vírus. Kérlek benneteket, hogy éljetek a gyanúperrel, ha a chat ablakban hivatkozást találtok. Gondoljátok át, hogy kattintotok-e! Ha magyartalan, ha értelmetlen, ha ismeretlen a tartalom, akkor véletlenül se kattintsatok a szövegre, bármennyire is szeretné a küldő.

Ja, a legtöbb esetben az ismerősöd nevében érkezik az üzenet, de ő nem tud róla. Szóval mindig legyél óvatos és körültekintő. Tanulói közösségünk ezt tanulja és remélhetőleg a megszerzett tudást alkalmazza. :-)

Nagyon fontos, hogy tudjátok mi történik a gépetekkel és tudjatok reagálni a váratlan helyzetekre. Azt mondod, hogy csak facebookot és a Skype-ot használod? Hidd el, sokkal több mindenre van szükséged, hogy kivédd a támadásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosszamitogepezok.blog.hu/api/trackback/id/tr348358372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása